Krása ze skla

 


 


 Recenze knihy: Křehká krása 


🌸Znáte nějakou sklárnu🏺? Já mám ráda Ajeto🏆#ajetoglass Před třemi lety jsem si tam koupila tenhle skleněný bonbon🍬. A tahle kniha, která je vlastně o práci ve sklárnách, mi ho připomněla. Protože děj připomíná přesně ten bonbon🍥. Příběh tří sester na sklonku 19.století se odehrává v Německu🇧🇪. 

    Poklidný život jim naruší náhlá smrt jejich otce, skláře. Nejdříve pracují všechny tři u konkurence. Jenže. Nejstarší Johanna má ambice, vyšplhat se na asistentku v prodejně v nedalekém městě. A tak odchází tam. Druhá, Ruth se chce vdávat. A třetí, Marie? Ta se po nocích bude učit, jak se stát sklářem. A to právě v otcově bývalé sklárně. 🌸Jak říkám. 

    Příběh je to napínavý a romantický🥀. Dobře se čte. Ukazuje společenské postavení tří sester. Jsou sympatické, pracovité ale samy.  Bez otce jsou bezbranné a všichni se k nim mohou chovat, jak se jim zlíbí. Sice jsou statečné. Přesto smutná realita je, že ve sklárnách vládnou jen muži. 🌸Popisy výrobků a sklářského umění jsou tak lákavé, že máte chuť, buď se sklářem stát nebo minimálně na sklo malovat. Anebo, je tu ta třetí možnost. Zase zajet do nějaké české sklárny. A je to❤

Komentáře

Oblíbené příspěvky