!!!!Doporučeji všem, co četli Panský dům nebo Venkovské sídlo!

První díl chystané ságy Grandhotelu Schwarzenberg je příběhem o Anně, která žije sama s otcem v Alpách. Poté, co zůstane sama (snoubenec odjede do USA) vstoupí do služeb na místním hradě. Tím, jak je Anna hezká, mladá a sama, stane se snadnou kořistí, zetě majitele, a Anna je právě touto skutečností značně poznamenána. Zestručnila jsem obsah, ale to nejdůležitější teprve přijde.

Vzala jsem do ruky „Cesty osudu“ a řekla jsem si, páni, tohle bude klasická červená knihovna. Opak byl pravdou. Sice některé pasáže jsou sladší, než by měly být, přesto zapadají příjemně do celého příběhu. Je jedno, jestli je jaro, léto, podzim nebo zima, tahle kniha vás uvolní a vy můžete při čaji číst další romantickou ságu. Je evidentní, že si německé autorky oblíbily nejen psát o romantických sídlech, kdesi na venkově, ve městech či lázních. Knihy, tohoto rázu se stávají, totiž vděčným tématem pro čtenářky, jakéhokoli věku.
 


Příběh se čte plynule. Snadno si představíte místa, ve kterých se vše odehrává. Dozvíte se spoustu záležitostí ohledně chodu v lázních v Bad Reichenhallu a jeho okolí. A, ano, máte chuť do těchto lázní vyrazit na výlet. Postavy jsou napsané věrohodně a poutavě. Tato strhující rodinná sága je samé překvapení. Je v tom napětí, protože Annin osud vás přinutí doufat, aby vše nakonec dopadlo dobře. Vyhlížíte jejího snoubence, který se za vidinou po bohatství vydal až do USA, a který o ničem, co se mezitím u Anny přihodilo, neví. Oba, Anna i Michael, mají své sny, jsou pracovití a touží po klidu.

Příběh se také dotýká postavení osamělé ženy na začátku 20. století, které nebylo snadné. Ale bohužel, obtěžování ze strany zaměstnavatele, není hudbou minulých dob, nicméně o tom příběh zase až tak není. Řekla bych, že kniha má větší potenciál. Je milá, odlehčená, romantická, plná lásky. Co více byste si mohli přát? Dál už nebudu prozrazovat, protože to není smyslem žádné recenze.

Komentáře

Oblíbené příspěvky