12 darů od Edith Evy Egerové

 

    Dar volby - Edith Eva Egerová

    12 laskavých darů od silné psycholožky Edith


         Spousta lidí si celý život potřebuje něco dokazovat. Návyk mít za každou cenu poslední slovo je totiž zhoubný jako kterákoli jiná závislost.

   Když jsem četla "Máme na vybranou" od autorky Edith Evy Egerové, říkala jsem si, chtělo by to mít pokračování. Nějakou tečku. A ta tečka právě přišla. Jmenuje se "Dar volby" a řekla bych, že je mnohem lepší než ta první. Zatímco kniha "Máme na vybranou" vypráví hlavně o pobytu v Osvětimi a následném životě. Ta druhá je o něčem úplně jiném. Je o volbě. A tu si volíme každý sám.

    Kniha je rozdělena do 12 kapitol. V každé kapitole se pak dozvíte, jak se co možná nejlépe vypořádat se smutkem, s duševní nemocí, s různými traumaty. Autorka se nijak nevnucuje a neříká, že přesně takhle, když se budete chovat vše vyjde. Ale nabízí možnosti, která nám mají usnadnit tu těžkou životní změnu. Zdůrazňuje, že se máme na svět dívat pozitivně. Máme hledat východiska.

     Mimo to jsou zpestřené o příběhy pacientů, se kterými se v průběhu profesního života setkala. Jsou úsměvné, přesto někdy tragické. Osobně mě zaujal smutný příběh mladé talentované ženy, z etnické menšiny odněkud z Kanady. Její náhlé zmizení ovlivnilo pak celou rodinu. Bonusem jsou následně úkoly, které nás mají dovést právě k cíli. Ke spokojenosti a hlavně úlevě. 

    Motivační knihy čtu velmi zřídka. Ale mám ráda hlavně samotnou autorku, pro její humor, životní nadhled a obrovskou chuť jít dál. Líbí se mi, jak se neustále usmívá na život, i když ten její je obzvlášť trpký. Doktorka Edith Eva Egerová je totiž pravou a silnou osobností. Proto si její rady ráda vezmu k srdci, a to samé radím i vám.   


 


Komentáře

Oblíbené příspěvky